BABOS-KASZAB VERONIKA

Image

BABOS-KASZAB VERONIKA

Kémia- környezettan tanár,
Középvezető több, mint 14 éve ugyanannál  a cégnél

Kapcsolat:
Email cím: kaszab.vera@gmail.com
2014 Csobánka, Kerekdombi u 8BABOS-KASZAB VERONIKA

Budapesten születtem, de gyermekkoromat Veszprémben és a Balaton mellett töltöttem. Középiskolai tanulmányaimat a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumban végeztem, majd a Veszprémi Egyetemen szereztem meg tanári diplomámat. Már a középiskolai és az egyetemi évem alatt, annak érdekében, hogy eltarthassam magam, a vendéglátásban dolgoztam. Voltam pultos, felszolgáló, üzletvezető is. A több mint 10 évig tartó „vendéglátózás” edzett meg, fejlesztette több készségemet, köztük az emberekkel való kapcsolatteremtő képességemet, kitartásomat is. 5 évig tanítottam felnőttképzésben, majd trénerként helyezkedtem el a világ legnagyobb kozmetikai konszernjénél. Jelenleg is itt dolgozom középvezetőként.

2009-ben, 2010-ben majd 2013-ban életet adtam gyermekeinknek. Születésükkel egy új időszak kezdődött életünkben. Létezésük erősítette meg bennem, hogy szeretnék tenni az Ő és generációjuk jövőjéért. Fontosnak tartom, hogy lelkileg, szellemileg kiegyensúlyozottabb világban nőjenek fel, olyan értékeket tartva előttük, mely a mai világban eltűnőben van: őszinte szeretet, tisztelet, alázat, hála, elfogadás és elengedés. Ezen értékek elérését tartva legfőbb szempontnak életünk, személyiségünk fejlesztésekkor.

A Csobánkai Általános Iskola indulásakor férjemmel, az első tanítóval és több szülőtársammal  megalapítottuk a Pilis Gyöngyszemeiért Alapítványt, mely alapító okiratában foglaltak szerint a csobánkai óvoda és iskola alapítványa. Jelenleg az Alapítvány kuratóriumi elnöke vagyok.

Az Alapítvány működtetése mellett szívesen vettem részt a Házasság Hete szervező csapatában is.

Tagja vagyok az óvoda szülői munkaközösségének, így az óvodában megvalósított számtalan programnál segédkeztem szívesen.

Mind az iskola tagintézmény-vezetőjével, mind az óvoda vezetőjével, mind a Váci Tankerületi Központ vezetőjével és a Tanoda önkénteseivel több tárgyalást folytattam az elmúlt tanévekben, segítve az együttműködést a területek között.

Az alapítvány

2017/2018 tanévben elért legfőbb eredményeink:

 1. Az üres iskolaudvarra 2 elemből (függőhinta és libikóka) telepítése 769.938 forint értékben. A beruházás teljes egészében a lakosság adományaiból valósult meg, amit az első jótékonysági borvacsorán és koncerten gyűjtöttünk.
 2. június 8.-án alacsony költségvetésből szülői önkétesek támogatásával 69 (5-8 éves) gyermek számára sportnap szervezése (4.400 ft)
 3. Az iskola számára sporteszközök, mozgásfejlesztő eszközök, fejlesztő társasjátékok vásárlása 198.400 forint értékben, megvalósulását Önkormányzati támogatásból valósítottuk meg.

2018/2019 tanévben elért eredményeink:

 1. 2018 októberében és 2019 május-júniusban alacsony költségvetésből, szülői önkétesek támogatásával 55-65 (5-9 éves) gyermek számára sportnapok szervezése
 2. 2018 nov. 24: jótékonysági vacsora szervezése 100 fő részvételével, 294.500 forint bevétellel
 3. 2018 dec. 1: jótékonysági komolyzenei koncert szervezése 120 fő részvételével, 142.000 forint bevétellel
 4. A jótékonysági rendezvényhez kapcsoltan további 504.000 forint adomány gyűjtése.
 5. Az iskola udvarára további játszóeszköz vásárlása (mókuskerék, 114.300 ft)
 6. Szülői kérdőív készítése, igényfelmérés, társadalmi párbeszéd keretében szülői fórumok szervezése
 7. Rendszeres atlétikai edzések második félévtől mindkét osztályban heti 90 percben
 8. Szülőkkel gyereknap szervezése
 9. Tagintézmény-vezető asszony igénye szerint: színházi előadás támogatása mindkét osztály számára
 10. Az óvodába konyhai mosogatógép vásárlásának támogatása (250.000 ft)
 11. Iskola weboldalának elkészítése és anyagi támogatása
 12. NEA pályázat megírása, megnyerése: 1.150.000 ft pályázati pénz szerzése Csobánkának, melynek elköltése a 2019/2020 tanévben lesz.

 

SZÁMOMRA CSOBÁNKA

Az a hely, ahol a legjobb felnevelni a gyermekeinket!

Képviselőjelöltként az alábbi programomat szeretném megvalósítani:

Az óvoda, iskola, tanoda, és az alapítványunk közötti együttműködés erősítése

Kiemelt célom, hogy a sikeresen és régóta jól működő óvoda mellett hosszú távon sikeres iskola is legyen Csobánkán, így biztosítható minden gyermek számára, hogy azokkal a társaikkal maradhatnak tizennégy éves korukig, akikkel együtt szocializálódtak az óvodában.
A családokat számos kiadástól, lelki megterheléstől, feladattól (gyermekek utaztatása) kíméli meg, a gyerekeknek pedig óriási előny, ha saját mikrokörnyezetükben, azokkal a társaikkal akikkel együtt szocializálódtak az óvodában maradhatnak akár 14 éves korukig. Ez az előny és ennek hatása akár egész életükre kihat. A falu számára pedig lehetővé válik az „alvó” jelleg megváltozása.

Az induló „vállalkozás”: az új iskola mind anyagi, szülői, pedagógusi támogatást igényel, ehhez nyújt segítséget anyagilag az Alapítvány, de az Önkormányzatnak is kiemelt helyen kell kezelni az iskola fejlesztését.

 

A csobánkai lakosság igényeire szabott programok és a csobánkai kulturális élet felvirágoztatása

Művészeti, zenei programok, fesztiválok szervezése. Környezetismereti, turizmust fejlesztő programok szervezése

Kiemelt jelentőségű, szakrális, értékkel rendelkező helyeink, épületeink felvirágoztatása nem csak Csobánkaiak, de a környékbeliek számára is.

A Szentkúti kápolna méltó megismertetése, felvirágoztatása.

Erdei piac szervezése

 

A Pilisi Parkerdővel és a környék településeivel való kiemelt együttműködés

Fontosnak tartom a jó és hatékony kapcsolt kiépítését a környező településekkel, szervezetekkel, civilekkel együtt gondolkodva, így együtt fejlesztve Csobánkát.

pl.: Lombházak, vagy erdei vendégházak létesítése: turizmus fejlesztése, hosszú távon új bevételi lehetőségeket teremteni Csobánkának.

 

Önkormányzati, mezőgazdasági területek jobb kihasználása. Új lehetőségek feltérképezése után szem előtt tartva a megtérülést, előnyösebb bevételre szert tenni ezekből a területekből is.

Környezetvédelem

A szemetelés visszaszorítása átfogó programmal, melynek részét képezi: oktatás, táblák kihelyezése, szociális kukák biztosítása, kamerarendszer, polgárőrség aktív működtetése, szankciók bevezetése.

Légyszennyezés visszaszorítása ugyancsak átfogó programmal: oktatás, ellenőrzés, szankciók.

Fák telepítése.

 

Közvilágítás, közbiztonság

Belterületi utcákban a hiányzó világítás kiépítése

A dobogókői elágazó kivilágítása

Polgárőrség újjászervezése

Tűzoltóőrs újjászervezése

Helyi kamerarendszer fejlesztése, a felvételek feldolgozási rendszerének kialakítása

 

Vízelvezetés, utak fejlesztése, bicikliút

Minden pályázati lehetőség maximális kihasználása.

Ésszerű úthálózat fejlesztés.

A pomázi bicikliútra való rácsatlakozáshoz szükséges támogatás lehetőségeinek áttekintése, erőforrások megszerzése, lehetőségek összegyűjtése.

© 2019 Ébresztő Csobánka. Minden jog fenntartva. Készítette: MYLIFEFACTORY